Akdeniz Belediyesi araçlarını kendi imkanlarıyla onarıyor

10.08.2017

AkdenizBelediyesi araçlarını kendi imkanlarıyla onarıyor

-Akdeniz Belediyesi, bünyesinde bulundurduğu araçların tamir ve bakımlarınıkendi tamirhanelerinde gerçekleştiriyor. Belediyeye ait araçların bakımınınyapıldığı atölyede 7 ayda 479.419 TL tasarruf sağlandı.

AkdenizBelediyesi araç ve teçhizat tamir bakım ve onarım işleri Teknik İşler Binasındabulunan Marangozhane, Kaynak Atölyesi ve Araç tamirhanesinde yapılıyor. Ulaşımaraçları dışında iş makinelerinin, araç ve gereçlerin; tamir işlemlerinin dahakapsamlı yapılabilmesi için araç Lift'i ve onarımı destekleyici teçhizatlar alınarakmakine parkı zenginleştirildi. Ayrıca Makine parkında  atıl durumda bulunan araçlar da bakımıyapılarak hizmete sunulurken,  ekonomikömrünü tamamlamış araçlar da hurdaya ayrıldı.

"Tasarruftanelde ettiğimiz kaynaklar hizmet için geri dönüyor'

Tamirhanesayesinde hem araçların verimli çalıştığını hem de ciddi oranda tasarrufungerçekleştirildiğini dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “Kendi araçlarımızı kendi imkanlarımızlaonararak, belediye giderlerinde önemli bir israfın önüne geçiyoruz. Tasarruflaelde ettiğimiz kaynaklar da vatandaşlarımıza daha fazla hizmet olarak geridönüyor" dedi.

'7ayda 479.419 TL tasarruf sağladık'

AkdenizBelediyesi Fen İşleri ve Makine İkmal Müdürlüğü teçhizat giderlerinin, 2016yılı ocak ayından Ağustos ayına kadar 1.114.256 TL iken,  2017 yılı ocak ayından Ağustos ayına kadar634.837 TL olduğu belirlendi. Belediyede, tasarrufun yönetim anlayışı içerisindeöncelik taşıdığını ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, " Belediyemizde tasarrufu, hizmete daha çokkaynak oluşturmanın ilk adımı olarak görüyoruz.Tespit ettiğimiz gereksizharcamaları önledik. Çünkü  israfharamdır ve harcanan vatandaşımızın parasıdır.Her kuruşu kıymetlidir. Buanlayışın tüm birimlerimize hakim olmasını sağlamaya çalışıyoruz.. Bunun içingereksiz harcamalara, ihtiyaç olmayan harcamalara kesinlikle  müsaade etmiyoruz. Yine kendi araçlarımızıkendi imkanlarımızla tamir de bu anlayışımız doğrultusunda gerçekleştirdiğimiztasarrufun bir parçası. Tasarruftan elde ettiğimiz bu maddi kaynaklarla davatandaşlarımıza daha fazla hizmet imkanı sağlıyoruz” diye konuştu.

Akdeniz Belediyesi Bilgi İşlem Merkezi