HER ŞEY TEMİZ VE SAĞLIKLI AKDENİZ İÇİN

13.11.2017

HERŞEY TEMİZ VE SAĞLIKLI AKDENİZ İÇİN

*Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, kent sakinlerinin temiz,sağlıklı ve düzenli bir çevrede yaşam hakkını korumak amacıyla 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Akdeniz Belediyesi, ilçeye bağlı 65 mahallenin tamamında temizlik hizmeti veriyor.Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı sabit ekiplere takviye olarak oluşturulan mobil ekipler, kent merkezinin yanı sıra, en uzak mahallelerde de kapsamlı temizlik çalışması yapıyor.

Temiz ve sağlıklı bir kent için hizmet veren Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçeye bağlı 65 mahallenin tamamında temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Rutin temizlik hizmetine ek olarak Mobil Temizlik Ekipleri”ni de sahada tutan belediye, cadde ve sokakların haricinde okul ve cami bahçeleri, boş arsa,arazi, bahçe gibi alanlarda biriken atıkların tahliyesi için çalışıyor.Ekipler, temizlik hizmetinin yanı sıra, çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim görebilmeleri için okul bahçelerinin temizliği ve tazyikli suyla yıkanmasını da sağlıyor.

Ekipler,son olarak Kazanlı ve Adanalıoğlu’nda görev aldı

Mobil Ekipler, kendi personel gücü ve ekipmanlarıyla birlikte, ilçenin tüm mahallelerinde ihtiyaca göre görev alırken, kent merkezi ile birlikte özellikle çevre mahallelerde rutin temizlik programına destek veren ekipler, yerinde yaptıkları tespitlerin yanı sıra vatandaşlar ve muhtarlardan gelen talepleri de değerlendirerek bir çalışma takvimi oluşturuyor. Geçen haftalar içinde Camili, Iğdır ve Parmakkurdu’nda çalışan Mobil Temizlik Ekipleri, son olarak Kazanlı ve Adanalıoğlu sokaklarında birkaç gün süren temizlik çalışması yaptı. Çalışmaları beğeniyle izleyen mahalle sakinleri, Akdeniz Belediyesi yönetimi ve Çevre Koruma-Kontrol Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

Başkan Pamuk: “Temiz ve sağlıklı bir kent için var çalışıyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, temizlik hizmetlerinin aksamaması için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, 7 gün 24 saat çalıştığının ifade etti. Geniş bir alana sahip Akdeniz ilçesinde, temizlik çalışmalarına büyük bir önem verdiklerinin altını çizen Başkan Pamuk, “Kent temizliği büyük özen ve özveri isteyen bir hizmettir. Temiz, sağlıklı ve düzenli bir kentte yaşamak da hepimizin hakkıdır. Ortak yaşam alanlarının temiz olması ayrıca dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bu bağlamda, Akdeniz’in daha temiz,sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için temizlik hizmetini büyük bir itinayla sürdürüyor, aksaklığa ya da gecikmeye meydan vermemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Mobil ekiplerimizin çalışmaları, tüm mahallelerimizde aralıksız ve programlı bir şekilde devam edecektir” diye konuştu.

Akdeniz Belediyesi Bilgi İşlem Merkezi