Başkan Muhittin Pamuk, Dünya Engelliler Günü'nü kutladı

01.12.2017

Akdeniz Belediye Başkanı
Muhittin Pamuk, Dünya Engelliler Gününü kutladı

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle yayınladığı mesajında, engelli vatandaşları toplumsal yaşama katacak, istihdama kazandıracak proje ve çalışmaların yanında olduklarını vurguladı. Başkan Pamuk “Engellilik meselesi; yalnızca engelli insanlarımızı ve ailelerini değil, toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren çok önemli bir konudur. Engelli insanlarımız ve yakınları ile empati kurabilmeliyiz. Çünkü unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız” dedi.

Başkan Pamuk, “İnsan odaklı yönetim ilkesiyle, engelli vatandaşlarımızın başta eğitim ve istihdam olmak üzere, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler gibi hayatın her alanına aktif katılımları, günlük yaşamda her türlü fırsattan eşit faydalanmalarının önündeki engellerin ortadan kaldırılması için, Akdeniz Belediyesi olarak elimizdeki bütün imkânları kullanmaya hazırız. Yerel yöneticiler olarak; engelli insanlarımızın yaşama sevincini büyütecek, yetenek ve becerilerini ortaya çıkaracak güçlü imkân ve fırsatlar sağlamak, kentlerimizi ve ortak yaşam alanlarını engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği standartlara yükseltmek en büyük sorumluluğumuzdur” diye konuştu.

Mesajında; engelli yurttaşların sorunlarının gündeme gelmesi, kamuoyu oluşması açısından Dünya Engelliler Günü’nün önem taşıdığına işaret eden Başkan Pamuk; “Engelli yurttaşlarımız, toplumun gerçeği ve vazgeçilemez bireyleridir. Bu anlamda, engelli insanlarımızı gündelik hayatın, eğitimin, istihdamın ve kültürel-sosyal yaşamın içine katan proje ve etkinlikleri her zaman desteklemeye varız. Bizlere düşen görev, engelli kardeşlerimizin karşılaştığı zorlukları ortadan kaldırmak; kentlerimizi, kamu binalarını, cadde, sokak ve parkları onlar için rahatça ve kolaylıkla ulaşılabilir hale getirmektir” ifadelerini kullandı.

“Engelli vatandaşların topluma kazandırılması, istihdamlarının arttırılması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi yönündeki her türlü projeyi destekliyoruz” diyen Başkan Muhittin Pamuk, şu ifadeleri kaydetti; “Yerel yöneticiler olarak, engelli insanlarımızla ilgili hizmetler noktasında üzerimize düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getirmenin mücadelesini veriyoruz. Akdeniz Belediyesi olarak Mersin’de ilk kez başlattığımız ve büyük önem verdiğimiz sosyal projelerimizden biri olan “Evde Bakım Hizmeti” kapsamında, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek, kişisel bakım ve ev temizliği hizmetlerini sunuyoruz. Onlardan aldığımız hayır duaları, bizim için en büyük mükâfattır. Bu duygularla, hiçbir engelin yaşama engel oluşturmadığı bir yaşam diliyor, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.”

Akdeniz Belediyesi Bilgi İşlem Merkezi