Akdeniz'de metruk bina kalmayacak!

04.12.2017

AKDENİZ’DE METRUK BİNA KALMAYACAK!

* Akdeniz Belediyesi, gerek vatandaşlar ve bina sahiplerinden gelen şikâyet ve talepler, gerekse de ekiplerin sahadaki incelemeleri sırasında belirlenen terk edilmiş yapıların yıkımına aralıksız devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanında, sosyal riskler yaratan ve kent estetiğini bozan terk edilmiş yapıların yıkım çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, son olarak, bina sahiplerinin onayı ve Belediye Encümeni kararı sonrası, Bahçe Mahallesi 4623 sokak üzerinde bulunan metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi. İlk olarak sokağın güvenliği sağlayan ekipler, daha sonra iş makineleri aracılığıyla, bakımsızlık nedeniyle harabeye dönüşen iki katlı yapının yıkımını yaptı.

Mahalle sakinlerinden teşekkür…

Ekipler, yıkımdan sonra ortaya çıkan tonlarca molozu ve inşaat atığını da yine belediyeye ait kamyonlara yükleyerek mahalleden çıkardı. Fen işleri ekiplerinin yıkım çalışmasını izleyen Bahçe Mahallesi sakinleri, harabeye dönüşen metruk binanın, özellikle çocukları için büyük tehlikeler yarattığını, kimi zaman da madde bağımlılarının veya tanımadıkları kişilerin söz konusu binayı kullandığını ifade ederek, terk edilmiş yapının yıkılması nedeniyle Akdeniz Belediyesi’ne teşekkür etti.

Başkan Pamuk; “Önceliğimiz, insanlarımızın can güvenliğidir”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, ilçe sınırlarında yer alan, can ve mal güvenliği açısından riskler yaratan metruk yapılarla ilgili her türlü şikâyet ve talebin, fen işleri ekiplerince en kısa sürede ele alındığını vurguladı. Başkan Pamuk, “Bu tür terk edilmiş metruk yapılar, bir yandan vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehdit ederken, bir yandan da sosyal riskler barındırdığı için insanlarımızı çok tedirgin ediyor. Akdeniz Belediyesi olarak önceliğimiz, insanlarımızın can güvenliğidir. Bu nedenle gerek kentimizin huzuru ve estetiğine zarar veren, gerekse de vatandaşlarımızı tedirgin eden bu tür metruk binaların yıkımına yönelik mücadelemiz, kararlı ve aralıksız şekilde devam edecektir” şeklinde konuştu.

Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, vatandaşların; tehlike yaratan metruk yapılarla ilgili olarak talep ve şikâyetlerini, teknik hizmet birimlerine ait (2387954) ve (2387955) numaralı telefonları arayıp fen işleri yetkililerine ulaştırabileceklerini de sözlerine ekledi.

Akdeniz Belediyesi Bilgi İşlem Merkezi