Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk’tan 3 Ocak Mesajı

02.01.2018

Akdeniz Belediye Başkanı
Muhittin Pamuk’tan 3 Ocak Mesajı

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında; “Aziz ve fedakâr milletimiz, şartlar ne kadar ağır olursa olsun, esarete asla boyun eğmeyeceğini, düşman işgaline geçit vermeyeceğini Kurtuluş Savaşı’nda tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Başkan Pamuk mesajında, “3 Ocak; Mersin’in esaret ve işgalden kurtarıldığı, ecdadımızın; işgal güçlerine karşı şanlı direnişinin, tarihin unutulmaz sayfalarında yerini aldığı destansı zaferin günüdür.

Kurtuluş mücadelesi sırasında, kahraman komutanların liderliğinde birleşen Mersinliler, düşman işgaline uğrayan kentte, şanlı bayrağımız altında büyük bir direniş başlatmış ve işgalcileri Mersin’den geri çekilmek zorunda bırakmışlardır” ifadelerini kullandı.

Başkan Pamuk, mesajını; “Gerek 96 yıl önce ülkemizin kurtuluşu ve özgürlüğü mücadelesinde toprağa düşen, gerekse 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı bedenlerini siper ederek canlarını feda eden şehitlerimize rahmet diliyor, hainlere karşı direnirken yaralanan vatandaşlarımıza yürekten şükranlarımı sunuyorum.

Aziz, fedakâr ve cefakâr milletimizle birlikte geleceğe emin adımlarla yürümeye, ülkemiz üzerinde oyun kurmak isteyen karanlık odaklara karşı kararlı ve dimdik durmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; Kurtuluş Savaşı’nda destan yazarak milletimizin gücünü dünyaya ispatlayan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; Mersinli hemşehrilerimin 3 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyorum” sözleriyle sonlandırdı.

Akdeniz Belediyesi Bilgi İşlem Merkezi