BİBEREXPO FUARI ÜRETİCİLERDEN TAM NOT ALDI

09.04.2018

Adanalıoğlu’nda 3 gün süren biber çeşitleri ve tanıtım fuarını yüzlerce vatandaş ziyaret etti

BİBEREXPO FUARI ÜRETİCİLERDEN TAM NOT ALDI

* BİBEREXPO – Biber Çeşitleri Tanıtım Fuarı sona erdi. Üç gün süren fuara biber üreticileri, ziraat bayi ve firmaları, ihracatçılar ve her yaştan vatandaş yoğun ilgi ve katılım gösterdi.

Akdeniz Belediyesi’nin öncülüğünde; Adanalıoğlu ve Kazanlı Muhtarları, Akdeniz Örtü Altı Üreticileri Birliği, ziraat firmaları ve biber yetiştiricilerinin katılımıyla gerçekleşen BİBEREXPO – Biber Çeşitleri Tanıtım Fuarı sona erdi. Adanalıoğlu Spor Tesisleri içinde bu yıl ilk kez düzenlenen fuarı yüzlerce vatandaş ziyaret etti. Üç gün süren fuar boyunca açılan birbirinden farklı ürün, araç-gereç, zirai ilaçlar ve yeni teknoloji araç ve gereçlerin sergilendiği stantları ziyaret eden vatandaşlar, fuarın her yıl yapılmasını talep etti.

Biberli baklava ve biberli dondurma standı boş kalmadı

Üreticiler, ihracatçılar ve ziraat bayi ve firmaları da ilk kez düzenlenmesine rağmen büyük ilgi gören fuardan memnun ayrılırken, biber fuarının geleneksel hale gelmesi gerektiği görüşünde hemfikir oldular. Bölgedeki okullardan gelen yüzlerce ilk ve ortaokul öğrencisi de öğretmenleri ile birlikte biber fuarını ziyaret etti. Fuarın ziyaretçileri, özellikle de çocuklar, biberli baklava ve biberli dondurma sunulan standa yoğun ilgi gösterdi. Stantları dolaşan öğrenciler, ürün çeşitleri, zirai araç ve gereçler hakkında firma temsilcilerinden bilgiler aldı.

Ürünlerini sergilediler, yeni firma ve teknolojilerle tanıştılar

BİBEREXPO Fuarı sayesinde, hem ürünlerini tanıtma imkânı bulduklarını ve gerek Mersin, gerekse farklı illerden gelen son teknoloji zirai ürün ve tohum, araç ve gereçler üretip satan firma yetkilileriyle birebir tanışma fırsatı yakaladıklarını belirten üreticiler, kurdukları bu bağlantılar sayesinde de ürün çeşitliliği ve kazançlarının artacağına inandıklarını dile getirdiler. Biber fuarından genel anlamda memnun ayrılacaklarını ifade eden üreticiler ve firma yetkilileri, başta Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk olmak üzere, biber fuarının düzenlenmesinde emek veren bütün paydaşlara teşekkür ettiler.

Başkan Pamuk; “Fuar, üreticilerimizi, firmaları ve ihracatçıları buluşturdu”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, fuara katılan üretici ve firma temsilcileri ile yakından ilgilendi, ürün stantlarını ziyaret ederek sohbet edip, fuara katkıları için teşekkür etti. Adanalıoğlu ve Kazanlı bölgesinde bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Pamuk; üreticilerin, ziraat bayi ve firmalar ile vatandaşların fuara gösterdikleri ilginin ne kadar doğru bir adım attıklarının göstergesi olduğunu vurguladı. Başkan Pamuk; ilk olmasına rağmen üreticiler, firmalar, ihracatçılar ve vatandaşları buluşturan biber fuarının kent ve ülke çapında ses getirmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

“Amacımıza ulaştık”

Mersin’in, örtü altı biber üretiminde Antalya’dan sonra Türkiye’de ikinci sırada olduğunun altını çizen Başkan Pamuk, “Akdeniz ilçesi olarak da Mersin’de yüzde 60’lık bir payla biber üretiminde ilk sıradayız. Adanalıoğlu ve Kazanlı bölgelerimiz de yıllık yaklaşık 80 bin ton biber üretimiyle çok önemli bir yere sahip. Amacımız, biberin tanıtımını gerçekleştirmek, aynı zamanda üreticiye, üretimdeki gelişmeleri, ürün çeşitlerini ve teknolojileri aktarmak ve tanıtmaktı. Amacımızı gerçekleştirdiğimize inanıyorum.

Fuara katılan üreticilerimiz ve firma temsilcilerimiz, bu etkinliğin sürmesini ve gelecek yıllarda da organize edilmesini talep ediyor. Tabi bu talep ve memnuniyet, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da ispatıdır. Diğer yandan fuarda tanıtılan ve konuklara ikram edilen biber baklavası, biber tatlısı ve dondurması da hoş lezzetler ve sürprizler oldu. Fuara katılan biber üreticilerimize, ziraat firmaları ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Akdeniz Belediyesi Bilgi İşlem Merkezi